Skinpatrol | Huid- en oedeemtherapie Hellevoetsluis

Verwijsbrief

Is een verwijsbrief nodig?

U kunt zonder verwijsbrief op intake gesprek komen in de praktijk. Een paramedicus zonder verwijzing bezoeken heet directe toegang. Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt naar de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is.

Wanneer u zich zonder verwijzing wendt in de praktijk, zal het onderzoek tijdens de intake  worden uitgebreid met een screeningsonderzoek. Tijdens de screening stelt de huidtherapeut vragen over uw algehele gezondheid en het huidprobleem waarmee u komt. Het kan zijn dat u toch eerst door uw (huis)- arts moet worden gezien of er aanvullende informatie moet worden opgevraagd alvorens de huidtherapeut de behandeling kan starten. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is deze screening niet nodig.

Ondanks de wettelijk bepaalde directe toegankelijkheid kan het zijn dat uw zorgverzekeraar een verwijzing van de arts of specialist vraagt. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan. Zie “tarieven 2019”.